top of page

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης νέων Εθελοντών Διασωστών 2020

Έγινε ενημέρωση: 20 Οκτ 2020

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παραρτήματος Νομού Καβάλας καλωσορίζει όλους αυτούς που συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής τους, θέλουν να εκπαιδευτούν και στην συνέχεια στο μετρό του δυνατού να δραστηριοποιηθούν σαν Εθελοντές Διασώστες έτσι ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη ανάγκη, παράλληλα προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο του τόπου.

Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πιο συγκεκριμένα:

• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών. • Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης – Προσανατολισμός.

• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου – Μη Ναυαγοσωστική Διάσωση • Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών Εναέριων Μέσων. • Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών όπως σεισμοί, πλημμυρικά φαινόμενα, δασικές πυρκαγιές κ.α.. • Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας – Μετεωρολογικές Προγνώσεις. • Εισαγωγή στην Αεροδιάσωση. • Ιστορία της διάσωσης στην Ελλάδα.


Η εκπαίδευση ξεκινά στις 7 Νοέμβριου 2020 όπου και είναι το πρώτο εκπαιδευτικό Σαββατοκύριακο. Θα ακολουθήσουν αλλά 5 Σαββατοκύριακα χρονικής διάρκειας περίπου τριών μηνών. Μέσα σ' αυτό το διάστημα ο υποψήφιος Εθελοντής Διασώστης λαμβάνει βασική γνώση για οτιδήποτε αφορά την αυτοπροστασία και την διάσωση σε όλα τα φυσικά πεδία: Βουνό, Υγρό Στοιχείο, Αστικά ή μη Αστικά Πεδία, σε περιπτώσεις Μαζικών Καταστροφών, καταστάσεις πυρκαγιών, παροχή πρώτων Βοηθειών γνώσεις που απαραίτητα διαθέτουν όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα, έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να λάβει όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση των θεματικών αντικειμένων που θα διδαχθεί. Για περισσότερες πληροφορίες στο hrtkavala.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας kavala@hrt.org.gr .

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εκπαίδευση δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα εγγραφής : https://forms.gle/2k7EuSWJUCMRud1L8


69 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page